Pan Przemysław Skwarka w otoczeniu uczniów klas ósmych

Deserowy Zawrót Głowy

W środę 10 maja w ramach akcji charytatywnej Deserowy Zawrót Głowy gościliśmy szefa kuchni, absolwenta naszej szkoły - Przemysława Skwarkę, który przeprowadził warsztaty kulinarne dla uczniów klas 7 i 8. Podczas warsztatów przygotowaliśmy takie danie jak: sushi (hosomaki, uramaki i futomaki ), kurczak kushikatsu (w panierce panko i tempurze) oraz dwa desery: banany w cieście podawane z lodami i pudding z tapioką i świeżymi owocami. Wszystkie potrawy zostały przeznaczone na trwającą akcję charytatywną, a każda z nich cieszyła się ogromnym zainteresowaniem wśród uczniów i pracowników szkoły.

Zebrane pieniążki w kwocie: 478 zł zostaną przekazane na rzecz Łódzkiego Hospicjum Dziecięcego Łupkowa, które wspiera nasza szkoła. Przez cały tydzień zbieraliśmy również zakrętki w ramach całorocznej akcji „Zostań super zakrętakiem”, które wypełniły po brzegi specjalne pojemniki. Serdecznie dziękujemy za udział w akcji!