JADŁOSPIS 10-19.09.2025
08.09 Poniedziałek
|
15.09 Poniedziałek
- Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej
- Makaron spaghetti
- Sos pomidorowo-mięsny
- Sok z jabłek
Alergeny: gluten, seler, mleko.
|
09.09 Wtorek
|
16.09 Wtorek
- Zupa z soczewicy z makaronem
- Ziemniaki gotowane
- Stek z szynki z cebulką
- Sałata w śmietanie
- Herbata rumiankowa
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.
|
10.09 Środa
- Rosół z makaronem „nitka”
- Ziemniaki gotowane
- Kotlet schabowy w panierce
- Mizeria
- Kompot z truskawek
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.
|
17.09 Środa
- Zupa kalafiorowa
- Ziemniaki gotowane
- Paluszki rybne z dorsza
- Mix warzyw w bułce tartej
- Kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, seler, mleko, jako, ryba.
|
11.09 Czwartek
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Ziemniaki gotowane
- Udziec drobiowy pieczony
- Mix sałat, pomidor, ogórek
- Woda z cytryną
Alergeny: gluten, seler, mleko.
|
18.09 Czwartek
- Zupa pieczarkowa z makaronem
- Ziemniaki gotowane
- Kotlet mielony drobiowy
- Surówka z warzyw mieszanych
- Herbata czarna
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.
|
12.09 Piątek
- Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z kiełbasą wieprzową
- Ryż gotowany
- Sos jogurtowy z truskawkami
- Herbata miętowa
Alergeny: gluten, seler, mleko.
|
19.09 Piątek
- Zupa ogórkowa z ziemniakami
- Naleśniki z serem twarogowym
- Kakao na mleku 3,2%
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.
|
Jadłospis może ulec zmianie